2022-03-07 08:30:00

Europa u školi

Učenice 1.k razreda, Mihaela Kovačević i Amina Moćić, su na nastavi Njemačkog jezika razmišljale o temi 28. natjecanja Europa u školi i prijavile svoje radove.

Natjecanje organizira Europski dom u Zagrebu. Osmišljeno je kao natjecanje učenika i učenica svih dobnih skupina u likovnom, literarnom, glazbenom i multimedijalnom izražavanju o globalnim problemskim pitanjima. Svaka dobna skupina i svaki vid kreativnog izražavanja kao zadatak postavlja  zasebnu temu.

Učenice su pokušale osmisliti obiteljsku večeru u budućnosti, za stotinu godina. Mihaela Kovačević je napisala tekst o proslavi svoga 167. rođendana, opisala je posluženi jelovnik i interijer, te se prisjetila prehrambenih navika svoje mladosti. Amina Moćić je rezignirano izrazila svome Dnevniku razočaranje neukusnom večerom i gadljivim namirnicama.

Svaka je ideja potakla problemsko pitanje i svako je razmišljanje mijenjalo ideju. Koju će povijest Zemlja iskusiti, koje namirnice će uspijevati, hoće li se moći uvoziti hrana, hoće li postojati zamjenska hrana, koliko će zdravlje biti vrijedno, koje će biti tehničke mogućnosti, te koje će se navike razviti, neka su od pitanja koja su se otvorila ovim naizgled jednostavnim zadatkom. 

Obje su djevojke zaključile – jesti se mora.

Zahvaljujemo učenicama na trudu i želimo im mnogo uspjeha!


Trgovačka i tekstilna škola u Rijeci